zondag 10 februari 2013

Oefening baart kunst

Het wordt wat saai, maar ja, alweer sneeuw. Er zijn mensen die het onderhand vervloeken die sneeuw, maar ik heb het liever dan regen, aangezien ik door weer en wind op mijn fiets naar mijn werk moet. Aangezien ik onder de grote rivieren woon, word ik geacht in hogere sferen te zijn, op het moment. Maar ik vind er niks meer aan. Al jaren niet meer. Moet er niet aan denken. Vandaag is in mijn woonplaats de optocht, en even dacht ik nog: zal ik gaan, al is het maar om foto's te maken. Maar toen keek ik vanmorgen naar buiten. Het had weer gesneeuwd. We liepen met de hond een fikse ronde en het is toch koud! En dan staan te blauwbekken voor een paar foto's? Nope! Ik blijf mooi binnen en heb vanmorgen al wat foto's gemaakt van de zonsopkomst en de sneeuw. Ik wees met mijn camera in de aanslag naar een laag overvliegende Aalscholver! Kijk eens Lief, wat mooi! O nee, die hád ik dus kunnen hebben! Stom! Volgende keer beter.

Ik ben nog steeds aan het oefenen met mijn Nikon. Hij staat vooralsnog in wat ik noem 'de simpele zielen-mode'... ;-) En alles op 'auto'. Ik moet eerst nog wennen aan dat ding. Alles instellen en leren instellen. Hij is ook zoveel zwaarder dan mijn vorige en met die pijnlijke schouder soms erg zwaar. Maar ik ben al blij met de resultaten tot dusver. Komt tijd komt raad zullen we maar zeggen.
Het enige minpuntje wat ik tot dusver kan ontdekken is dat ik niet meteen kan inzoomen/iets dichterbij halen wat verder weg is. Dat ik daarvoor toch echt lenzen moet verwisselen. Wat nou als dat object een dier is en eer jij je lens verwisselt hebt dat beest ervandoor is? (ja tuurlijk, was dat maar waar dat ik zulke mooie dieren als Bas of Helma voor mijn lens kreeg! Dromen moet je houden!) Maar goed, dat komt nog wel hoop ik, dat wennen eraan.


Zonsopkomst zondagmorgen© KH

3 opmerkingen:

nic.b van es zei

Wat krijgen we nou met deze foto,s is toch niets mis mee,wij hebben de ene keer ook meer geluk dan de andere keer en mij lukt ook lang niet alles hoor .heus dit komt echt goed

S@H zei

Het komt zeker goed, kati, wees gerust. De foto's van de zonsopkomst zijn ontzettend mooi.
Beterschap met je schouder.
Groetjes, Sandra

Helma zei

Hoi Kati,

deze foto's zijn echt niet slecht hoor, nee... ze zijn juist hel mooi! De zonsopkomst is prachtig op de eerste foto evenals de bomen die ervoor staan. Als je dan e uitsnede daarvan ziet op de 2e foto dan is er echt niks mis mee maar een prachtig gezicht met mooie heldere kleuren.

Ook je sneeuwfoto's zijn mooi, want het is lang niet gemakkelijk om sneeuw te fotograferen (van mij mag het nog wel even sneeuwen hoor). En weet je Kati: Het hoeft ook niet allemaal gelijk goed ook al willen we dat natuurlijk wel. Ik heb bv foto's van kramsvogels in de sneeuw en die zijn echt niet zo mooi hoor maar ik ga ze toch plaatsen. Het gaat mij er ook om dat ik ze wel mooi vind en ik plezier heb in fotograferen :-)

Groetjes, Helma