zondag 3 februari 2013

Gewoon dikkopmos

Wat ben ik blij met mijn nieuwe camera! Vanmorgen liepen we in alle vroegte door het bos en hoewel ik te laat was om het passerende hert te fotograferen (dat rende té hard voorbij) voelde je bijna aan de natuur dat ze klaar is voor de aankomende lente. De lijster zong dat het een lieve lust was, de vogels kwetterden en kwinkeleerden en hoewel nog koud de naderende lente hing in de lucht. Ergens. Knoppen aan takken, vaag groen aan struiken. Als je goed snuift ruik je het ook.
Maar goed, voorlopig doen we het nog maar met wat oefeningen met de nieuwe camera en met wat de natuur ons geeft.

Ik vroeg me altijd al af, hoe het toch mogelijk was dat 'iedereen' een zwarte achtergrond had bij zijn/haar foto's van zwammen of grasjes en mosjes. Maar met deze camera zijn alle nou ja, toch bijna alle, geheimen ontsluierd. Ik zag wat gewoon dikkopmos op een boomstam en ging een en ander uitproberen. Het resultaat was verbluffend! Daar was de zwarte achtergrond ineens. (flits ging aan) Hoewel sommige foto's nog wat wazig zijn hier en daar (vriendlief die al jaren een Nikon heeft wees mij erop dat ik de camera op automatisch scherpstellen had staan terwijl ik dat ook handmatig kon doen) ben ik toch erg blij met het resultaat! Zeker met de foto's van de gele trilzwam die nooit of te nimmer wilde lukken met de andere camera!

Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

er komen alweer knoppen
De knoppen staan al op barsten

sterremosSterremos


Gewoon dikkopmos

Gewoon dikkopmos

Kapseltjes zijn normaal heldergroen maar hoe ouder ze zijn hoe bruiner ze worden

Gewoon dikkopmos


Gewoon dikkopmosGele Trilzwam

Gele Trilzwam

© KH


5 opmerkingen:

S@H zei

Wat een genot hé, om met een spiegelreflex te fotograferen. Zelf had ik ook niet het benul dat de foto's zoveel beter en mooier worden dan met je compactcamera, maar het blijkt dus echt zo te zijn. Veel probeerplezier, de eerste resultaten zien er al toppie uit!
Groetjes, Sandra

nic.b van es zei

Nou dat ziet er al gelikt uit en je hebt hem pas,dat gaat allemaal goed komen.dat belooft wat.

Kati H zei

Bedankt Sandra, ik had dat idd nooit gedacht! :)

ook jij bedankt Bas, het is een geweldig ding idd. Nu nog vossen tegenkomen! ;)

Helma zei

Die gele trilzwam vind ik werkelijk prachtig Kati.
Heel mooi vastgelegd.

An zei

Leuk om te zien dat je zo geniet van je nieuwe camera!