woensdag 6 februari 2013

En weer sneeuw

Vanmorgen lag er weer een aardige laag sneeuw. Ik moest erdoor op weg naar de huisarts. Mijn Frozen Shoulder bezorgt mij meer last dan ik toegeven wil. Na een spuit en sterkere pijnstillers glibberde ik weer terug op mijn fiets. Het kriebelde. Wat zou ik doen? Op pad met de camera of toch maar de tuin in. Het werd het laatste. Mijn schouder deed zeer (te lang achter de pc is ook niet slim dus, mopper ik tegen mezelf) en het werden een paar oefeningen in de tuin. Ik vrees dat ik toch de gebruiksaanwijzing er nog even bij moet halen. Ik doe toch iets niet goed. Macro foto's lukken niet zoals ik én wil én gewend was met mijn Lumix. Maar goed, hoe lang duurde het niet voordat ik het met mijn Lumix onder de knie had! Ook lang. Oefening baart kunst en Blogger is geduldig.

Ik dacht dus dat het wel zou lukken om mooie sneeuwkristallen te fotograferen, moet ook kunnen met deze camera, maar ergens doe ik iets niet wat ik moet doen. De flits gaat aan als ik dat niet wil, en het scherp stellen wil ook al niet. Wat ik wel geleerd heb, tijdens het wachten op de dokter al lezende in Zoom, is dat ik de stand op RAW moet zetten. Dat heb ik nu gedaan. Al doende leert men en geduld (wat ik niet heb) moet je ook al hebben. Alles sal reg kom, zeggen ze in Zuid Afrika.


Sneeuw op een Chinees LampionnetjeOp de uitgebloeide bollen van de Hortensia

Hemelsleutel

 
Smeltend ijs op een takje

Alle foto's zijn in groter formaat terug te vinden op mijn Flickr pagina, de link vind je in de linkerkolom van mijn blog.

© KH

5 opmerkingen:

nic.b van es zei

er is bij jullie behoorlijk wat sneeuw gevallen zo te zien,hier was het maar een wassen neus..sterkte met je schouders dat kan knap lastig zijn.

Helma zei

Je foto's vallen mij niet tegen hoor.
Als je in RAW fotografeert dan moet je echt na bewerken. Ik fotografeer in Raw/Jpeg.

Er zit ook "flits uit" functie op je toestel en die kan je ook aanzetten. Ook bij invulflits kan je je flitser uitzetten.

groetjes, Helma

roland.theys zei

very nice photos

S@H zei

Hier lag gisteren ook een dikke laag, het meeste is weer weggesmolten. Mooie foto's levert het op, dat laat jij wel zien. Heb je eigenlijk een macrolens?
Groetjes, Sandra

Kati H zei

Helma, ik heb hem nu ook in Raw/Jpeg gezet, bedankt.

Thanks Roland.

Sandra, ja die zat er standaard bij. Lief heeft ook een Nikon en die heeft een Telelens die ook op mijn camera past, kan ik af en toe lenen. ;)

Bas, thanks