zaterdag 29 september 2012

Naar buiten

Vanmorgen bij het uitlaten van de hond nam ik de camera mee. Ik had van de week al gezien dat de bomen op het eilandje in de vijver zo mooi aan het verkleuren waren en wat voor effect dat gaf in de vijver, de weerspiegeling. Maar keer op keer had ik dan geen camera bij me of was het nog te donker, te vroeg in de ochtend. Voor de blaadjes vallen en de kans verkeken is, wilde ik de foto die ik in mijn hoofd had, maken.

Ik heb Picasa en Picnic op mijn pc dus heb even een tweetal bewerkingen geprobeerd voor een nog mooier effect:

Even later streken de jonge ganzen neer in de vijver. Ze zijn er geboren en komen zo nu en dan eens even terug om een kijkje te nemen. Gezellig:


Ik heb in moeten zoomen want ze waren wat verder weg, en daardoor was de foto wat wazig. Dus ook maar even iets bewerkt, het is niet anders.

Even verderop hingen overal trosjes van het een of ander. Ik herkende het wel, maar kon niet op de naam komen. Na even zoeken vond ik het: Hop! Nooit geweten dat het hierachter in het wild groeide!


Onbewerkte foto


Bewerkte foto

Het waaide en regende dus de laatste foto was wat waziger omdat de sliert met hop bewoog in de wind. Doe je niks aan. Daarom niet minder mooi, die hop.

© KH

1 opmerking:

stiefbeen.blogspot.nl zei

maakt toch allemaal niet uit je hebt de herfstsfeerr toch prachtig over gebracht en dat is al genieten.