zaterdag 26 januari 2013

Laaghangende mist

Gisterochtend terwijl ik de hond van de mensen waar ik werk aan het uitlaten was, had ik natuurlijk mijn camera niet bij me. Niet echt verstandig ook met die hond. Ik heb het wel eens geprobeerd met mijn gsm een foto te maken van de prachtige polder waaraan zij wonen, maar dat ding lag zo op de grond met dat beest. Hij trekt zo hard dat je al je aandacht bij hem nodig hebt. Deze mensen zijn allebei 90 en kunnen dan ook niet naar buiten met dit weer, in ieder geval niet met zo'n drukke hond in de sneeuw. Maar gisteren, het was zo mooi daar aan die polder. De zon was net op boven de huizen en bescheen de sneeuw en het ijs. In de polder hing een laagje mist. Eigenlijk meer een steeds dikker wordende laag. Laaghangende mist. Het verborg de bomen die niet langer voeten leken te hebben en leken te zweven. De mist zweefde over velden, hing voor de boerderij verderop en ik stond daar maar en keek. Tot ik me herinnerde dat ik mijn gsm in mijn  werkschort had zitten! Handig zo'n schort van de thuiszorg, daar kan veel in!
Voorzichtig om hem niet weer te laten vallen heb ik wat foto's kunnen maken maar het is niet de kwaliteit van mijn nieuwe camera natuurlijk. Ik heb net dan ook heel wat moeten bewerken om ze nog enigszins toonbaar te maken! Je krijgt een idee van hoe mooi het was in ieder geval. Toch vind ik de winter mooi. Wat iedereen ook moppert.


Ook al scheen de zon, in de polder werd de laaghangende mist dichter


Zwevende boom


Boerderij in de mist


Beetje bewerkt, want tikkeltje onscherp zie je toch niet door die mist. ;)


Laaghangende mist


Flinke ijslaag op het slootje en de mist in de verte die oprukt

© KH

5 opmerkingen:

nic.b van es zei

wat een heerlijke winterse foto,s en dan spelen met het licht is altijd leuk.

An zei

Ik moest helaas werken en zat met gekromde tenen achter mijn bureau... je hebt de sfeer mooi weergegeven!

Helma zei

Het was inderdaad vrij mistig en dan kan je echt geweldige plaatjes maken. helaas kwam ik daar niet aan toe maar jij laat wel een paar mooie platen zien.

Groetjes, Helma

S@H zei

Ondanks de wat mindere kwaliteit geven de foto's de sfeer goed weer. Het is inderdaad een mooie omgeving!
Groetjes, Sandra

Kati H zei

Bas, dat is de bewerking met picasa. ;)

An, ik moest ook werken maar gelukkig begon die dag met t uitlaten van de hond van mijn oudjes en had ik helaas alleen mijn HTC tot mn beschikking.

Helma, ik vond t jamer dat ik mijn nieuwe camera niet bij me had, maar dit is beter dan niks. :)

Sandra, dat krijg je met n camera op een gsm.