dinsdag 28 augustus 2012

Het geluk zit in een klein tuintje

Gisteren wilde ik even wat Chinese lampionnetjes plukken voor ze allemaal wegrotten. De oogst is zo groot dit jaar! En ineens zag ik een harige, bruine rups op een afgevallen blad van het vingerhoedskruid. (wat dit jaar in mijn tuin alleen maar blad geeft en niet bloeit! Vreemd)
Ik heb het blad met rups voorzichtig meegenomen naar mijn tuintafel en snel de camera gepakt voor een fotosessie met de rups. Ik heb het opgezocht en volgens mij is het de rups van de Gele Tijger, een nachtvlinder.

De foto's zijn niet allemaal even scherp maar zo'n rups zit ook niet stil he!


Rups van de Gele Tijger


Hij liep ook zo snel!


Prachtige lichtbruine kop


En hij zat gewoon zomaar tussen het gevallen blad in mijn tuin! Kan daar zo blij van worden! :-)


Ik weet wel dat hij waarschijnlijk veel zal aanvreten, maar ik heb hem toch weer teruggezet. Hij wordt tenslotte een hele mooie nachtvlinder.


Is wel het minste wat ik kon doen, om hem te bedanken voor de fotosessie.


Daar gaat ie.


Zich vol eten. (hopelijk blijft hij van mijn berkje af. )

© KH

3 opmerkingen:

stiefbeen.blogspot.nl zei

en je hebt vast een plekje gereserveerd waar de nachtvlinder straks komt te zitten.dat word uitkijken naar de volgende sessie.

Kati zei

Stiefbeen, ik zou willen dat ik dat kon regelen! :D Maar helaas beslis ik dat niet, voor t zelfde geld denkt hij straks dat hij mijn tuin niks vind. Wel als rups maar niet als vlinder en gaat ie ervandoor! (hoop het niet!)

Helma zei

Een prachtige borstel Kati. Ik heb nimmer een rups in mijn tuintje, maar dat geeft ook niet. Heel leuk om deze zo te ontdekken :-)