dinsdag 6 november 2012

Practische wenken voor den tuin

Het boek met de pakkende titel: Groeien en bloeien door eigen bemoeien vond ik tussen oude boeken in de boekenkast van mijn schoonmoeder. Ik bladerde het door en zag dat het een oud boek van Douwe Egberts was. Mijn schoonmoeder had destijds kennelijk plaatjes moeten sparen bij, tja bij wat? Koffie? Thee? Voor dat boek in ieder geval. Schoonmoeder zit sinds mei in een gesloten afdeling omdat ze sinds ze een hersenontsteking en beroerte kreeg niet meer in staat is alleen te wonen. Haar geheugen is niet goed meer, ze herkent ons nog wel, maar dat is het dan ook. Dus het vragen aan haar kan ik niet.

Het boek intrigeerde me. Het is een boek vol tips en vol met die plaatjes die je er in kon plakken. Tips voor de tuin en voor kamerplanten. Lief nam het mee naar huis en nu is het in ons bezit. Ik koester het, zoals zij het gedaan moet hebben, met haar groene vingers. Al haar orchidee├źn staan nu in mijn huis, en ik probeer ze weer bloeiend te krijgen. Wie weet staat er wel een tip in het boek, maar schoonmoeder heeft me geleerd: 1 borrelglaasje water per week, te geven aan een orchidee. Niet meer, niet minder.
Werkte dat bij mensen ook maar zo, dat ze zo weer gingen groeien en bloeien...© KH

2 opmerkingen:

nic.b van es zei

wat mooi z,on oud boek met wenken dat is altijd zeer leerzaam het was nog voor de tijd van bestrijdingsmiddelen denk ik gewoon ouderwets puur natuur.

Spullen van Vroeger zei

Wow!
Mooie plaat,met al die prachtige bloemen! Mee naar een copyshop en laten kopieren en afdrukken, kan je hem inlijsten!
Wordt er vrolijk van als ik er naar kijk!