zaterdag 17 november 2012

Hij komt, Hij komt!

Terwijl ik dit tik zit ik met een schuin ook de Sinterklaas intocht op tv te volgen. Ieder jaar weer 'moet' ik dat zien. Alleen, sinds 2 jaar met de 'nieuwe' Sint, vind ik het anders. Minder. Ik weet het niet. Deze Sint is niet zo waardig, meer joviaal, moderner. Ik dacht: Och hij moet er even in komen, maar nee, dit is zijn manier van doen denk ik. Jammer. Ik mis de 'oude' Sint. Maar toch, het is een leuk feest. Het blijft een mooie bijzondere traditie. Ik hou ervan. Met pepernoten, sint schuimpjes en strooigoed. Speculaas en chocoladeletters. Mijn jongens zijn groot, te groot, maar wie weet later ooit, met kleinkinderen genieten we weer met volle teugen van dit kinderfeest! ;-)© KH

3 opmerkingen:

nic.b van es zei

ik zat vanmiddag met kleindochter van 9 naar de sint te kijken en ze kroop iedere keer wat dichter naar mij toe en vroeg op een gegeven moment,gaan die Pieten nou echt door de schoorsteen??? heerlijk die momenten.

Kati H zei

Genieten he Bas! Hier (gelukkig maar zeg! met kids van 18 en 15) nog geen kleindkids maar tot die tijd genieten we er toch wel van hoor!

Helma zei

Wij hebben jaren niet aan sinterklaas gedaan want we zouden dat pas weer doen als er kleinkinderen kwamen.

inmiddels zijn er een paar kleinkinderen. De oudste (3) snapt dat hij kadootjes kan vragen, maar de andere nog niet. Toch moet dit volksfeest in ere worden gehouden :-)

Leuk blog met dat lekkers :-)