woensdag 22 november 2017

Duiven in de tuin

Normaal gesproken zijn er wel veel vogels in de tuin. Ik voer ze elke dag, het hele jaar door, maar deze herfst heeft een hele 'bende' Turkse Tortels alle andere duiven verjaagd en zijn met zijn allen de baas geworden over de tuin. Behalve de mussen en mezen komen er geen andere vogels in. Ok, ze zijn wel bang van de ekster maar die is zelf dan ook bang voor geen enkele andere vogel. Het is zelfs zo erg dat als er een stel duiven zit te eten in beide voederhuisjes en andere duiven geen plek om te eten hebben, er een van hen op de schutting bij het raam komt zitten, naar binnen loert en als hij mij dan ziet zitten rakelings langs het raam vliegt, soms zelfs er nét tegenaan alsof hij wil zeggen; Verjaag jij ze even, ik krijg het niet voor elkaar.

Mijn berkenboom is nu ook eindelijk in een fantastische kleur geel! Alle andere bomen zijn bijna kaal maar mijn berk staat kennelijk erg beschut en begint pas later te verkleuren. Ik geniet dagelijks van de prachtige herfstkleuren in de tuin. En de vogels natuurlijk.

De meeste foto's zijn met mijn Sony xperia xz genomen en ook nog achter het kamerraam dus de kwaliteit is niet al te best.
© KH

1 opmerking:

Patsfotos. zei

Hoi Kati.

Jammer dat de duiven alles hebben overgenomen.
Is toch leuker als je een mix van vogels in de tuin hebt.

Groettie van Patricia.