vrijdag 5 juli 2013

Rijksmuseum

Zoals ik gisteren al zei: Woensdag zijn we naar het Rijksmuseum geweest. En het is prachtig geworden! Ik wilde al jaren mijn 2 jongens meenemen om hen ook dit toch 'mee te geven' in hun leven, zoals ook mijn ouders dat ook bij ons hebben gedaan. Als kind bezocht ik met mijn ouders ook diverse musea en ook het Rijksmuseum. Maar door de verbouwing stelden we het uit. Nu was het dan eindelijk zover. En de heren, nu 18 en 16, hebben beiden met hun handen op de rug discussiƫrend van schilderij naar schilderij op hun dooie gemak geslenterd. Hun moeder echter kon het niet laten de prachtige schilderijen niet alleen te bewonderen maar ook vast te leggen, om nog een keer te bewonderen. Ik heb in mijn andere blog, Kati's Krabbels hier vandaag ook een blog over geschreven in Kunst op Vrijdag.

Nu wat schilderijen, in een later blog wat beelden: 


Het nieuwe Rijksmuseum, met een fikse rij ervoor!


Detail boven de poortSchilderij Madonna met kind van de vroege Middeleeuwen


De Nachtwacht van Rembrandt altijd lastig vast te leggen met een massa mensen ervoor!


De eregalerij


Het Melkmeisje van Vermeer (Dat hing vroeger ook bij ons thuis, alleen in mijn herinnering was het groter!)


De slag bij Waterloo-Jan Willem Pieneman


Zelfportret-Vincent van Gogh

© KH

7 opmerkingen:

nic.b van es zei

En dan met twee klinke zoons dat is toch wel dubbel genieten van al dit moois.

Kati H zei

Nou en of Bas! :) (zeker als die wijsneuzen hun moeder er fijntjes op wijzen dat ze niet door haar camera naar al dat moois moet kijken...)

Helma zei

Prachtige schilderijen Kati, maar je link naar je andere blog werkt niet. Geeft dan een error. kennelijk heb je iets niet goed onder de link geplakt.

Groetjes, Helma

Helma zei

Hmmm...... ik had hier al gereageerd maar ook hier mijn reactie dus weg. Ik zei dus dat ik dit prachtige schilderijen vond Kati.
Kijk even in je spammap want kennelijk ben ik daar beland.
Groet, Helma

Kati H zei

O wat gek Helma want je reactie stond wel in mijn mail! Dat is heel vreemd! Ik heb naar aanleiding van je opmerking namelijke meteen de link aangepast, dank je! :) Overigens staat de link naar mijn andere blog ook aan de rechterkant van dit blog! :)

Groetjes

Kati H zei

Opgelost! Je stond idd in de spam map! Raar! Ik heb je er maar uitgehaald! ;)

Helma zei

De meeste bloggers hebben daar de laatste tijd last van. Ik reageer ook altijd bij iedereen terug op mijn eigen blog en zelfs ikzelf stond in de spam!!!