zondag 2 juni 2013

Bloemetjes

De tuin begint al weer aardig vol te raken, en groen vooral. Elke keer weer kan ik enorm genieten van mijn tuintje. En ook al is het niet zo'n grote tuin, en eigenlijk misschien wel een rommeltje, ik zou hem voor geen goud willen missen. Mocht ik ooit verhuizen, moest mijn tuin mee kunnen. Alles wat er staat heb ik eigenhandig erin gezet en vertroetelt tot wat het nu is. De varen is groter dan ooit! De berkenboom die we er 2 jaar geleden ingezet hebben en die is 'komen aanwaaien' zien we gewoon groeien.
Maar het leuke van dit seizoen zijn de bloemetjes. Elke dag komen er weer nieuwe bij.
Vorig jaar lieten de vergeetmenietjes en het vingerhoedskruid het een jaar afweten. Niet 1 kwam in bloei! Verbaasd liep ik mijn tuin rond op zoek naar iets blauws. O ja wel blad, maar niet 1 bloemetje. En ja gelukkig, dit jaar zijn ze er weer volop. Allebei. Het vingerhoedskruid zit al in de knop en het blauw is vol aanwezig! Ik geniet er zo van!

Ik kreeg van een buurman van een mevrouw waar ik werk een stek van een plantje uit zijn tuin omdat ik had gezegd dat het zo'n mooi lief plantje was. Geen idee hoe het heet, ik kan het ook nergens vinden, maar mooi is het:
Met bewoner
Nog even wachten en we hebben wel 8 mooie rode papavers.


De akelei krijgt ook ieder jaar meer bloemen
De knoppen van Mozes in het Biezen mandje, over verspreiden gesproken, hij is ook al 2x zijn oorspronkelijke grootte! En heeft zich uitgezaaid naar de overkant van het gazon!

 
En zo zijn ze uit de knop (foto van een van de vorige jaren)

.© KH

5 opmerkingen:

nic.b van es zei

een heerlijke tuin moet je hebben aan deze foto,s te zien is het nu al genieten.

Senna zei

Wat leuk al die verschillende bloemen in je tuin! Mooie foto's.

Groetjes Senna

Kati H zei

Bedankt Senna

Dat is het ook eigenlijk wel Bas. Ik ben er wel blij mee, al is het een gewone, niet al te grote tuin. :)

Helma zei

Het is ook heerlijk om alle bloemetjes nu eindelijk weer te zien groeien. dat bloemetje dat jij niet weet (en ik kom er zo gauw even niet op) heb ik ook in een grote po,l in de tuin staan. het is een veld van bloemetjes.
Groetjes, Helma

Kati H zei

Jammer Helma, ik dacht: er is vast wel iemand die weet hoe het heet! :) Misschien kom je er nog op?